page-header

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws
JazzPower geeft Stichting Waddensea Jazz duwtje in de rug

Als het aan de onlangs opgerichte Stichting Waddensee Jazz ligt krijgt het roemruchte Waddensea Festival uit de jaren 80 van de vorige eeuw een vervolg.

De stichting richt zich op het “bevorderen van jazz” en wil, naast een jaarlijks festival op meerdere podia in Harlingen, ook activiteiten organiseren die bijdragen aan talentontwikkeling.

De eerste editie van het festival staat gepland op zaterdag 3 juni 2023.

JazzPower Friesland steunt dit initiatief met een eenmalige subsidie van € 1.000.

JazzPower Friesland steunt Jazz-Dokkum

In Dokkum is een initiatief gestart om de jazz en het improviseren te stimuleren. Jazz-Dokkum organiseert regelmatig zondagmiddag-sessies in een horecagelegenheid in Dokkum.

Naast het programmeren van ervaren musici, richten de initiatiefnemers richten zich ook op jong talent. Ze willen daarmee bereiken dat talentvolle jonge muzikanten kunnen optreden met ervaren Jazz muzikanten. JazzPower Friesland heeft dit mooie initiatief gesteund met een startsubsidie van € 1.000. Voor de concertagenda zie:

JazzPower Friesland steunt de opstart van 058JAZZ

December 2021

058JAZZ is de kersverse organisatie die, vanaf het seizoen 2021 – 2022, een aantrekkelijk programma jazzcafés en concerten gaat realiseren in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. JazzPower Friesland heeft inhoudelijk en financieel bijgedragen aan de oprichting van de stichting 058JAZZ.

Lees meer over 058JAZZ

Neem contact op

    Back to top of page